Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

Підірвав бойову гранату в багатоповерхівці міста Новодністровськ – буковинця засуджено до 10 років за ґратами

Дністровська окружна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно буковинця, який підірвав у квартирі знайомого ручну осколкову гранату Ф-1.  Внаслідок вибуху загинула мешканка квартири. За незаконне поводження зі зброєю та вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб з хуліганських мотивів (ч. 1 ст. 263 та п. 5, п. 7. ч. 2 ст. 115 КК України) громадянина засуджено до 10 років позбавлення волі.

Під час  судового розгляду встановлено та доведено, що  22 лютого 2021 року, перебуваючи в гостях у своїх знайомих в Новодністровську, чоловік посперечався з 57-річним господарем квартири. Під час конфлікту громадянин підірвав бойову гранату. Внаслідок вибуху смертельні поранення отримала 51-річна співмешканка власника помешкання. Підсудний мав військовий досвід, гранату привіз із зони АТО у 2015 році. Про вражаючу дію від її вибуху добре знав.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 172