Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

Підтримка держави агресора та присяга на вірність «ДНР» – на Буковині за держраду судитимуть жителя Одещини

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одещини за фактом державної зради та участі в терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з лютого 2022 року, громадянин України співпрацював з державою-агресором та терористичною організацією «ДНР», а також сприяв у проведенні підривної та терористичної діяльності. Через соціальні мережі поширював проросійську ідеологію, звеличував РФ, підтримував збройну агресію окупантів проти України. Також налагодив контакти з керівником так званої «ДНР» та «Міністерством внутрішніх справ» вказаної терористичної організації. Перебуваючи на підконтрольній Україні території збирав для ворога інформацію відносно підрозділів Збройних Сил України, які розміщувались на території Одеської області.


Був затриманий у Запорізькій області, 08 липня 2022 року, при спробі виїхати на тимчасову окуповану територію для складання присяги на вірність «ДНР» та подальшої участі в діяльності вказаної терористичної організації. 


Наразі обвинувачений утримується під вартою. 


Досудове розслідування у провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 837