Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон – повідомлено про підозру жителю Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України та повторно надав неправомірну вигоду працівнику поліції (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369 КК України).

За даними слідства, житель Чернівецького району разом із двома спільницями за 1500 Євро забезпечив незаконне переправлення двох чоловіків призовного віку за кордон. Підшукав охочих покинути територію України, в подальшому організували їх трансфер до лінії розмежування та надали відповідні інструкції щодо проходження прикордонного рубежу, однак військовозобов’язані були затримані прикордонниками на території КПП «Порубне».

Продовжуючи свою злочинну діяльність, на початку вересня поточного року громадянин з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху надав працівнику поліції неправомірну вигоду в розмірі 100 Євро.

Встановлено, що чоловік повторно вчинив кримінальні правопорушення. У травні цього року при спробі незаконно переправити чоловіків за кордон був викритий правоохоронцями. Обвинувальний акт за вказаним фактом перебуває на розгляді у суді. Також нещодавно він вже був засудженим за надання неправомірної вигоди працівнику поліції.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Як повідомлялось раніше Чернівецькою обласною прокуратурою,  обвинувальний акт стосовно двох буковинок, які за грошову винагороду по 100 Євро з особи, пройшовши прикордонно-митний контроль, надали свої контрольні талони з відмітками про проходження контролю військовозобов’язаним, перебуває на розгляді у суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 194