Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2022

Передавав координати корпусів «Азову» та здійснював розвідувальну діяльність для «ДНР» – на Буковині до 16 років ув’язнення засуджено завербованого спецслужбами РФ українця

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури вироком суду жителя Київщини визнано винним у державній зраді та здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3  КК України). Громадянина засуджено до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений у 2017 році був завербований представниками ФСБ РФ та до лютого 2022 року  здавав іноземній розвідці місця розташування добровольчого батальйону «Азову» та інформацію про окремих його військовослужбовців. Крім того, з травня 2022 року, тимчасово проживаючи на території Арабської Республіки Єгипет, громадянин через соціальні мережі вийшов на представників  так званої «ДНР» та почав співпрацювати з терористичною організацією. Заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівщини, здійснював незаконну розвідувальну діяльність на її користь, передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ.

На початку червня цього року повернувся в Україну, прибув на територію Чернівецької області, де збирав відомості щодо дислокації об'єктів критичної інфраструктури (залізничних переїздів, тунелів, мостів, часу проїзду поїздів), а також місць розташування військових частин ЗСУ та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань.  Був викритий та затриманий у м. Чернівці  співробітниками Управління СБ України у Чернівецькій області. Його спільника затримано за місцем проживання на Чернігівщині та за здійснення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації засуджено до 10 років ув’язнення.

 

кількість переглядів: 800