Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

Порушення прав в’язнів – до дисциплінарної відповідальності притягнуто посадових осіб Сокирянської виправної колонії (№ 67)

Чернівецька обласна прокуратура встановила порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства України посадовцями ДУ «Сокирянська випрана колонія (№ 67)». За результатами прокурорської перевірки двох посадових осіб установи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.


Встановлено, що посадові особи виправної колонії не забезпечили належне дотримання прав засуджених при здійсненні санкціонованого обшуку приміщень установи. Так, у межах розслідування кримінального провадження, із залученням спецпідрозділу «Корд», у приміщеннях установи виявлено та вилучено заборонені предмети, які є речовими доказами. Після вказаних слідчих дій засуджені заявили про нанесення їм тілесних ушкоджень та пошкодження їх майна спецпризначенцями. За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч.ч. 1, 2 ст. 365 КК України.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернівці) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

 

 

кількість переглядів: 838