Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2022

На Буковині у приватну власність незаконно передано землі лісового фонду – у службовій недбалості підозрюють посадовця сільради

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури  начальнику відділу однієї з сільських рад Чернівецького району повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).


За даними слідства, посадовець підготував документи для прийняття сесією рішення щодо передачі трьох земельних ділянок площею 1 га у власність фізичній особі, не перевіривши їх належність до земель комунальної власності. Відповідно, сесія прийняла позитивне рішення, однак, як з’ясувалось – незаконне, адже вказана земля відноситься до лісового фонду та не підлягає передачі у приватну власність.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області. Оперативний супровід здійснює Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 861