Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

4 000 євро за пакет документів – на Буковині викрито злочинну схему уникнення заборони виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинці, яка організувала незаконне переправлення чоловіків за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянка разом з спільниками, розробила схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. За грошову винагороду у 8 000 євро організатори обіцяли двом чоловікам призовного віку виготовити документи, які б надали їм змогу безперешкодно перетинати держкордон. Громадянку затримано у порядку ст. 208 КПК України після одержання чергової частини обумовленої суми у розмірі 2000 євро.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим причетним особам.

 
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 751