Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2022

12 000 грн за можливість волонтерити та відтермінувати призов на військову службу – на Буковині викрито керівника благодійної організації

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру керівнику відділення благодійної організації, який вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, чоловік вимагав та одержав від громадянина, який займається волонтерською діяльністю, 12 тисяч гривень. За вказану суму обіцяв прийняти до благодійної організації та виготовити відповідні документи, які дозволяли б безперешкодно проїжджати через блок-пости у комендантську годину та отримати відстрочку від призову на військову службу.

 


Особу затримано у порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірних коштів.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 892