Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2022

Продаж переданих для армії автомобілів – cудитимуть буковинця

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Буковини, який налагодив незаконну схему одержання прибутку від продажу автомобілів з гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, чоловік налагодив механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України як гумдопомогу. Упродовж червня поточного року ввіз 4 такі транспортні засоби та продав їх за близько пів мільйона гривень громадянам, які шукали автівки для армії. При цьому, використовуючи свої знайомства серед представників благодійної організації, документально оформляв вказані транспортні засоби, як безоплатну передачу військовим частинам.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.


Інформація щодо інших, причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги, осіб, у тому числі представників благодійних організацій, перевіряється у межах розслідування окремого кримінального провадження.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 860