Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2022

Заперечував воєнні злочини РФ в Україні та схвалював окупаційний проєкт «Новороссия» – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який поширював у соціальній мережі матеріали, що містять виправдовування збройної агресії РФ проти України       (ч. 2  ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року чоловік, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі «Однокласники» поширював інформацію на підтримку збройної агресії РФ та підконтрольних їй незаконних збройних формувань проти України. У розповсюдженому контенті виправдовував злочинні дії окупантів на території України, заперечував їх причетність до звірств у Бучі. Також схвалював проєкт  «Новороссия» з окупацією всієї південно-східної території України.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 779