Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2022

Ввезення контрабандної зброї під виглядом гумдопомоги – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю, який намагався перевезти через митний кордон України незадекларовану холодну зброю (ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, під час проходження митного контролю на в’їзд в Україну через МПП «Порубне» у Чернівецькій області, водій  пасажирського автобуса марки «Mercedes» приховав від митного контролю 150 бойових ножів. При перевірці документів, чоловік пред’явив декларацію про перевезення гуманітарної допомоги, а саме: одягу, взуття, тканин та фарби. Однак, під час огляду транспортного засобу, у багажному відсіку виявлено наплічники з незадекларованими бойовими ножами. Холодну зброю вилучено. Вирішується питання, щодо її передачі на потреби армії.

                                  
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 937