Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2022

На Буковині ліквідовано інтернет-магазин із продажу наркотиків з оборотом у понад 2 млн грн – п’ятьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 5 громадянам, які незаконно придбавали, зберігали з метою збуту та збували психотропні речовини та наркотичні засоби  (ч. 2 ст. 307 КК України).


За даними слідства, жителі Буковини та Хмельниччини налагодили схему збуту наркотиків. Для реалізації забороненої продукції використовували месенджер «Telegram». Розповсюджували наркотики методом закладок. Кошти від неправомірної діяльності одержували на банківський рахунок.


Під час санкціонованих обшуків, за місцем проживання осіб виявлено та вилучено понад 380 розфасованих пакетиків з марихуаною, амфетаміном та ЛСД;  галюциногенні гриби, понад 1 кг амфетаміну, 500 грамів метамфетаміну та 1 кг марихуани, а також фасувальне приладдя та електронні ваги. Загальна вартість вилученої наркотичної продукції на «чорному» ринку становить понад 2 млн грн.

 


Особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 70 до 200 тис. грн.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 722