Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Заперечував збройну агресію РФ проти України та висловлював підтримку президенту недружньої держави - жителю Буковини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Буковини у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з травня 2022 року чоловік публічно поширював у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» пости, фото, аудіо та відео на підтримку РФ. Відкрито наголошував, що підтримує президента країни-агресора. Транслював пісні про так звану «дружбу» російського й українського народів під час збройної агресії проти України. Висловлював співчуття полеглим окупантам.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 869