Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2022

Заволодіння майном міжнародного аеропорту «Чернівці» на понад 600 тис. грн – повідомлено про підозру колишньому головному бухгалтеру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури  викрито та повідомлено про підозру колишньому головному бухгалтеру комунального підприємства, яка зловживаючи службовим становищем заволоділа майном підприємства, несанкціоновано втручалась у систему бухгалтерського обліку та вносила неправдиві відомості (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1. ст. 362, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).


За даними слідства, упродовж 2019-2020 років жінка здійснювала замовлення та оплату за товар без відома керівництва, ставила на баланс підприємства, а надалі списувала придбане і привласнювала. Встановлено, що за такою схемою заволоділа побутовою та кухонною технікою, канцелярським приладдям, посудом, жалюзями та іншими товарно-матеріальними цінностями на загальну суму понад 600 тис. грн.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі поліції ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України, із залученням спеціалістів Управління Західного офісу Держаудитслужби у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 663