Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2022

Протидія злочинності в умовах воєнного стану – керівник обласної прокуратури провів координаційну нараду з правоохоронцями регіону

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський провів нараду з керівниками правоохоронних органів області за результатами піврічної роботи системи в умовах воєнного стану.


У нараді взяли участь силовики регіону та представники судової гілки влади. 

                         

Обговорили стан протидії злочинності, окреслили пріоритети та розробили спільні заходи реагування на ключових напрямах роботи.


Так, координаційними засобами забезпечено контрольованість криміногенної обстановки внаслідок чого в області з початку року обліковано на 20,8 % менше кримінальних правопорушень.


Органами обласної прокуратури забезпечено якісне процесуальне керівництво у понад 19 тис. кримінальних проваджень. За участі прокурорів судами розглянуто 1178 кримінальних проваджень, у тому числі з постановленням обвинувального вироку – 608.
Припинено діяльність 9 організованих груп. До суду передано 57 кримінальних проваджень у сфері  протидії корупції.

 

                   


«В умовах воєнного стану маємо максимально змобілізувати зусилля для забезпечення правопорядку в області. Посилити роботу з викриття державних зрадників, колаборантів, диверсантів та ярих прихильників "русского мира".»  –  резюмував Антон Ковальський.


Прокурори органів Чернівецької обласної прокуратури забезпечують процесуальне керівництво у 208 кримінальних провадженнях, пов’язаних з повномасштабним вторгненням РФ на територію України. Найбільша кількість проваджень розслідуються за фактами порушення законів та звичаї війни і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.


Налагоджено роботу з протидії незаконним схемам переправляння військовозобов’язаних через кордон України, у тому числі із використанням підроблених документів, а також фіксації фактів ухилення від мобілізації.
З 24 лютого 2022 року розпочато 69 кримінальних проваджень щодо осіб, які організували незаконну міграцію  чоловіків призовного віку за кордон. Їх послугами скористались понад 130 військовозобов’язаних українців.  За фактами підроблення та використання підроблених документів громадянами, які підлягають військовій службі за призовом, розпочато 371 кримінальне провадження. До суду передано обвинувальні акти стосовно 115 осіб. За фактами ухилення від мобілізації слідство триває у 22 провадженнях.


За результатами аналізу роботи за перше півріччя цього року,  прийнято рішення  посилити діяльність спеціально створених міжвідомчих робочих груп.

Учасники наради узгодили алгоритми взаємодії та розробили спільні заходи з протидії усім категоріям злочинів.

 

                     

 

кількість переглядів: 854