Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2022

14 тисяч євро за переправлення чоловіків за кордон – на Буковині судитимуть організаторів незаконної схеми

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно двох буковинців, які  незаконно переправляли чоловіків призовного віку через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, у квітні цього року, 43-річний житель Новоселиці налагодив схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким виїзд з країни заборонено. До злочинної діяльності залучив 39-річного знайомого. За грошову винагороду у 14 000 євро чоловіки організували двом жителям Мелітополя перехід до Румунії поза пунктами пропуску. Доставили громадян до КПП «Герца», провели інструктаж та вказали напрямок руху до лінії розмежування держкордону. Нелегальних мігрантів виявили прикордонники.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 719