Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2022

Вимагання із застосуванням зброї – буковинця засуджено до 7 років за ґратами

Чернівецька окружна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно жителя Чернівців, який, застосовуючи вогнепальну зброю, вимагав у громадян гроші (ч. ч. 3, 4 ст. 189 КК України). Чоловіка засуджено до 7 років позбавлення волі.


Під час судового розгляду  встановлено та доведено, що  03 серпня 2021 року, зустрівши на одній із вулиць у Чернівцях свого знайомого, чоловік здійснив у нього три постріли та вимагав повернути неіснуючий борг. Потерпілий отримав вогнепальні поранення у гомілку та печінку, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень, а нападник пішов до приватного домогосподарства у якому проживав їх спільний знайомий. Коли мешканець будинку відчинив двері,  чоловік знову вистрілив. Цього разу  влучив у ногу, та  знову озвучив вимогу повернути борг.


Свою вину не визнав. Вказав, що застосування вогнепальної зброї було самообороною. Сторона обвинувачення надала достатньо доказів причетності громадянина до інкримінованого йому злочину.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

 

 

кількість переглядів: 714