Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2022

Звернення за застосуванням злочинного впливу та крадіжка на пів мільйона гривень – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину, за пособництва якого у буковинця викрадено майна на понад пів мільйона гривень. Також чоловік звернувся до криміналітету за здійсненням злочинного впливу на особу (ч. 5 ст. 27  ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 255-3 КК України).

За даними слідства, у січні цього року, переслідуючи мету особистого збагачення та одержання прибутку від реалізації викраденого майна, чоловік вступив у змову з учасником злочинного угрупування та невстановленою слідством особою. Громадяни таємно проникли до помешкання буковинця, який приходився підозрюваному кумом, та викрали мисливську рушницю, грошові кошти, норкові шуби, золоті прикраси та годинники на понад пів мільйона гривень.

Крім того, встановлено, що підозрюваний звернувся від імені «потерпілого» громадянина до представників криміналітету за застосуванням злочинного впливу на «боржника». Злочинці примушували буковинця надати   5 тис. доларів США та були викриті правоохоронцями.


Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     

 

кількість переглядів: 673