Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2022

Воюють проти України у складі терористичної організації – на Буковині заочно судитимуть двох бойовиків «ДНР»

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальні акти стосовно двох командирів танків, які беруть участь у діяльності терористичної організації «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).    


За даними слідства, у 2014 році двоє громадян України – жителі Донецької області, приєдналися до терористичної організації «ДНР». Майже 8 років чинили збройний супротив силам АТО/ООС та продовжують вести бойові дії проти військовослужбовців Збройних Сил України та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань.


Встановлено, що 36-річна командирка 2 танку 2 танкового взводу 3 танкової роти танкового батальйону «ДНР» брала участь у боях проти військовослужбовців ЗСУ поблизу Донецького аеропорту, у населених пунктах: Ясинівка, Пантелеймонівка,  Красний Партизан, Піски та м. Авдіївка Донецької області. За свою терористичну діяльність нагороджена військовою нагородою «За Дебальцево».  


Воює проти  захисників України і 69-річний житель Донецька. З 2014 року громадянин проходить службу у складі бойових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку терористичної організації «ДНР». Був залучений у боях за Савур-могилу, Авдіївку та Донецький міжнародний аеропорт. З 2018 року – командир 6 танку 2 танкової роти танкового батальйону 11 окремого мотострілецького полку терористичної організації «ДНР».

Особи перебувають на тимчасово окупованій території, продовжують службу в терористичних лавах тісно співпрацюючи з військовослужбовцями РФ.


Спеціальне досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 290