Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2022

Заволодіння медикаментами з гумдопомоги – колишньому гендиректору лікарні на Буковині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому генеральному директору обласної лікарні, який зловживаючи службовим становищем заволодів медикаментами, наданими медичному закладу як гуманітарну допомогу (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 308 КК України).

За даними слідства, отримавши для лікування потребуючих громадян гуманітарну допомогу на понад 246 тис. доларів США, посадовець, зловживаючи службовим становищем, на облік надану медичну продукцію не поставив, а використовував її для власного збагачення. Після звірки актів приймання-передачі, встановлено часткову нестачу майже 20 тис. одиниць медичних препаратів та виробів медичного призначення, у тому числі лікарських засобів, які містять психотропну речовину. Вартість присвоєної гумдопомоги сягає понад 1 млн грн.

 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області та Управління СБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 844