Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

За 1 500 євро організував односельцю незаконний перетин кордону – повідомлено про підозру жителю Чернівецького району

За процесуального керівництва  Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю села Опришени, який організував незаконне переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон. Бажаючих нелегально потрапити до країн ЄС підшукав серед знайомих. До протиправної діяльності залучив громадянина, який добре орієнтується на прикордонній місцевості та може надати нелегальним мігрантам необхідний інструктаж. Зокрема, 21 червня за 1 500 євро, організував для свого 19-річного односельця незаконний перетин кордону з Румунією. Цього ж дня «ухилянта» затримали прикордонники 31 прикордонного загону поблизу лінії розмежування держкордону.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.


Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 757