Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Продаж переданих для армії автомобілів – на Буковині викрито схему розкрадання гумдопомоги

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито незаконну схему одержання прибутку від продажу автомобілів з гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, працівники благодійної організації, налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України як гумдопомогу. Продавали їх особам, які шукали транспорт для ЗСУ. Після одержання неправомірних коштів по акту приймання-передачі передавали автівки військовим частинам, як гуманітарну допомогу на безоплатній основі. Задокументовано продаж за такою схемою 4 автомобілів. Загальна сума одержаних неправомірних коштів сягає близько пів мільйона гривень.

 

Під час розрахунку за четверте авто, у порядку ст. 208 КПК України, затримано буковинця. Йому повідомлено про підозру.

Слідство встановлює всі обставини та причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги осіб.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

кількість переглядів: 870