Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2022

12 000 доларів США за переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС – на Буковині викрито трьох осіб

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом буковинцям, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України  (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 39-річний житель села Нижні Синівці Чернівецького району, спільно з двома жителями села Буківка, налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України до країн ЄС. За грошову винагороду у сумі 1 500 доларів США з особи організували незаконне переправлення 8 чоловіків призовного віку до Румунії. Забезпечили їх трансфер до села Тарашани Чернівецького району, де особи залишались на ночівлю, а вранці їх супроводжували до лінії розмежування держкордону. За такою схемою вдалось переправити 4 чоловіків, інших чотирьох викрили прикордонники поблизу лінії перетину держкордону.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області. 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 1059