Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2022

Здійснював розвідувальну діяльність на користь «ДНР» – на Буковині викрито жителя Київщини

За процесуального керівництва Чернівецької  обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Київщини, який здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь терористичної організації    (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з травня 2022 року 45-річний житель Києва вступив до лав так званої Донецької народної республіки та здійснював незаконну розвідувальну діяльність на її користь. Збирав відомості щодо дислокації об'єктів критичної інфраструктури (залізничних переїздів, тунелів, мостів), а також місць розташування особового складу Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Інформацію ворогу передавав через месенджер «Telegram». Був затриманий співробітниками  Управління СБ України в Чернівецькій області, 18 червня 2022 року у Чернівцях.


Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою. Досудове розслідування триває.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 1216