Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2022

Незаконне переправлення дітей за кордон – на Буковині судитимуть двох іноземців

Ювенальні прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно двох іноземців, які намагались незаконно переправити немовлят через держкордон (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 14 березня двоє громадян Китайської Народної Республіки хотіли незаконно переправити через пішохідну смугу руху на пункті прикордонного пропуску «Порубне» у Чернівецькій області до Румунії двох дівчаток  віком до трьох місяців. Документів, які б підтверджували чиї це діти, їх вік та місце народження, в іноземців не було, як і документів, що надавали б їм право переправити малят через держкордон.

Громадян КНР викрили прикордонники. Особи були затримані у порядку ст. 208 КПК України. Дітей вилучили та доправили до медичного закладу, де вони досі перебувають.


Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 996