Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2022

Привласнення понад 600 тис. грн бюджетних коштів, виділених на ремонт вуличного освітлення на Буковині – повідомлено про підозру посадовцю міськради та ФОПу

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру посадовцю Чернівецької міської ради та фізичній особі-підприємцю у заволодінні бюджетними коштами, підробленні та використанні підробленого офіційного документа (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч.ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України).


За даними слідства, посадовець за попередньою змовою з фізичною особою-підприємцем незаконно заволоділи бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт системи вуличного освітлення у Чернівцях. З метою реалізації злочинного умислу уклали фіктивний договір оренди телескопічних автопідіймачів для виконання підготовчих робіт, достовірно знаючи що вони уже виконані. Як наслідок, вказаними особами було привласнено понад 600 тис. грн бюджетних коштів.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі  СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 926