Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2022

Посилення боротьби з незаконним видобутком у фокусі уваги правоохоронців – в обласній прокуратурі відбулось засідання робочої групи

Керівник обласної прокуратури Антон Ковальський провів засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії злочинам у сфері надрокористування. Міжвідомча група діє при обласній прокуратурі та є своєрідною платформою для відпрацювання комплексних заходів правоохоронців та контролюючих органів з питань протидії екологічним злочинам, у тому числі у сфері використання надр.

     
Зокрема, йшлося про активізацію системного аналізу ситуації з вибіркою корисних копалин на території регіону. Дані Державної екологічної інспекції та Басейнового управління річок Прут та Сірет, а також матеріали уже зареєстрованих кримінальних проваджень, свідчать про те, що найбільшу кількість фактів незаконної вибірки піщано-гравійної сировини зафіксовано на території Чернівецького та  Вижницького районів області.

 
За результатами наради розроблено комплекс заходів, які сприятимуть підвищенню рівня законності та ефективній роботі на вказаному напрямі. Зокрема: провести взаємозвірку щодо надісланих контролюючими органами матеріалів і результатів їх вирішення; вивчити стан досудового розслідування, організації процесуального керівництва та судового розгляду проваджень вказаної категорії; організувати спільні виїзди правоохоронців та органів державного нагляду (контролю) на місця, де є підозра на незаконну вибірку.

       
«Першочергове завдання для керівників окружних прокуратур та керівників районних відділів поліції – встановити та притягнути до відповідальності усіх організаторів та учасників цих «приватних копалень». Техніка, яка систематично залучається до незаконної вибірки гравію має послужити для Збройних Сил України. Прокурори вже зініціювали передачу на потреби армії семи одиниць заарештованої спецтехніки, вартістю понад 6 млн грн», - наголосив Антон Ковальський.

 

кількість переглядів: 775