Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2022

1 500 євро за поновлення на навчання до ВНЗ – на Буковині до 5 років за ґратами засуджено колишнього антикорупціонера

Чернівецька обласна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно колишнього державного інспектора ГУ ДФС України в Чернівецькій області – члена Координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції при Чернівецькій міській раді,  який з метою заволодіння коштами громадянки, підбурив її до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище (ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.4 ст.369 КК України). Громадянина засуджено до 5 років позбавлення волі.

Під час судового розгляду встановлено та доведено, що у 2015 році, назвавшись громадянці помічником народного депутата України, яким насправді не був, податківець підбурив її до надання 1500 євро під виглядом неправомірної вигоди народному депутату України. За вказану суму нібито мало бути вирішено питання щодо поновлення на навчанні 21-річної буковинки у вищому навчальному закладі області.


Перший вирок у цьому провадженні був проголошений ще у 2017 році. Суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі. Надалі справа слухалась декілька разів в апеляційній, касаційній інстанціях та врешті була знову повернута на новий судовий розгляд. 27 травня 2022 року Шевченківський районний суд м. Чернівці засудив обвинуваченого до позбавлення волі.

 

кількість переглядів: 880