Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Розтрата гуманітарної допомоги у великих розмірах – повідомлено про підозру чиновнику Чернівецької ОВА

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника Чернівецької обласної військової адміністрації у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, що вчинена в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

 

 

За даними слідства, посадовець разом з іншими службовими особами адміністрації та головою благодійного фонду розтратили частину ввірених Чернівецькій ОВА автомобілів швидкої медичної допомоги, переданих міжнародним партнером як гуманітарну допомогу українському народу.

Вказані транспортні засоби використовувались не за цільовим призначенням, а для надання приватних послуг з метою отримання прибутку.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Встановлюються інші причетні до вказаного злочину службові особи.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління СБ України в Чернівецькій області.

 

 

кількість переглядів: 1751