Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2022

10 тисяч євро за перетин держкордону – на Буковині організаторам незаконної схеми переправлення чоловіків за кордон повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом буковинцям, які  незаконно переправляли чоловіків призовного віку через держкордон (ч. 2, 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 44-річний житель Новоселиці Чернівецького району спільно з 26-річним знайомим налагодили схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким виїзд з країни заборонено. За грошову винагороду у 10000 євро організували для двох військовозобов’язаних перехід до Румунії поза пунктами пропуску. Доставили громадян до КПП «Герца», провели інструктаж та вказали напрямок руху до лінії розмежування держкордону. Нелегальних мігрантів виявили прикордонники.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

 

кількість переглядів: 912