Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2022

10 тисяч євро за втечу з країни – на Буковині ліквідовано черговий канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон (ФОТО)

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та двом його пособникам, які  незаконно переправляли чоловіків призовного віку через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 28-річний буковинець налагодив схему одержання прибутку шляхом організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким, за відсутністю необхідних документів, заборонено покидати територію України. До протиправної діяльності залучив двох знайомих, один з яких є працівником лісового господарства, яке межує з румунським кордоном. За грошову винагороду у 10000 євро вказані особи організували для трьох військовозобов’язаних перехід до Румунії поза пунктами пропуску. Учасники схеми були викриті та затримані на території Чернівецького району поблизу держкордону.

                      
Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюютьслідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича.

 

 

кількість переглядів: 923