Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2022

Незаконне використання гумдопомоги та одержання хабара – на Буковині викрито гендиректора лікарні

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито генерального директора медичного закладу області на незаконному використанні гуманітарної допомоги та одержанні неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 201-2, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу (5 карет швидкої) для особистого збагачення. Після прибуття на територію України, автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень, натомість, зареєстровані за благодійною організацією, яку очолює цей же керівник лікарні, та використовувались для надання платних послуг громадянам. Крім того, у межах розслідування вказаного кримінального провадження, задокументовано одержання посадовцем 16 000 гривень неправомірної вигоди за нецільове використання майна медичного закладу (ч. 3 ст. 368 КК України). За вказаним фактом йому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.


Слідство встановлює всі обставини та причетних до розкрадання, привласнення чи незаконного використання гуманітарної допомоги осіб.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 1239