Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2022

Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України – Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру 64 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру 64 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, вказані діячі, спільно з Головою та ще 354 депутатами нижньої палати Федеральних Зборів РФ, підтримали постанови зі зверненням до Президента РФ щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а  також  постанову про ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Ініційовано розшук належних їм активів та майна з метою накладення арешту.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.

Загалом, за процесуального керівництва обласних прокуратур, слідчими регіональних управлінь Служби безпеки України, повідомлено про підозру Голові та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які посягали на територіальну цілісність і недоторканність України.

 

 

кількість переглядів: 934