Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2022

5 550 доларів США за безперешкодне перевезення контрафактних підакцизних товарів на Буковині – судитимуть двох правоохоронців та їх пособника (ФОТО)

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх інспекторів патрульної поліції та їх пособника – цивільної особи, які зорганізувавшись в організовану злочинну групу систематично вимагали та одержували від громадянина неправомірну вигоду (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України).


За даними слідства, у вересні минулого року, 39-річний інспектор сектору реагування одного з відділень патрульної поліції Дністровського району створив та очолив злочинну групу, яка займалась вимаганням та одержанням хабарів. До складу угрупування долучив співробітника патрульної поліції та цивільну особу.
Встановлено, що вказані особи систематично вимагали та одержували від громадянина неправомірну вигоду за безперешкодне перевезення територією Дністровського району з метою подальшого збуту тютюнових виробів без марок акцизного податку України. За попередньою домовленістю за кожен ящик контрафакту громадянин мав платити 50 доларів США. Задокументовано 5 епізодів надання вказаним особам грошових коштів на загальну суму 5 550 доларів США та 5 000 грн.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернівці) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

    

 

кількість переглядів: 714