Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2022
Покарання за завідомо неправдиве повідомлення про мінування


Останнім часом в області, як і в цілому в державі збільшилась кількість випадків умисних завідомо неправдивих повідомлень про мінування тих чи інших об’єктів.


Враховуючи суспільно небезпечний характер таких анонімних повідомлень, значні матеріальні збитки та людські ресурси, які залучає держава для організації та проведення перевірки такої інформації Кримінальним кодексом України встановлено кримінальну відповідальність за ці діяння.


Зокрема, статтею 259 Кодексу визначено, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.


У випадку, коли об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури, будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я, заклади освіти, або якщо це повідомлення спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, то такі дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.

 

Відділ організаційного та правового забезпечення

 

 

 

 

кількість переглядів: 348