Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2021

У виправній колонії, слідчому ізоляторі та спецмедзакладах Буковини виявлено порушення медичного обслуговування засуджених та осіб, взятих під варту

Перевірки засвідчили, що діяльність установ попереднього ув’язнення та виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України в області на належне медико-санітарне забезпечення та лікування ув’язнених та засуджених осіб виявилися малоефективними, без належного виконання адміністраціями установ необхідних медичних вимог, що забезпечують охорону здоров’я засуджених та осіб, взятих під варту.


Найбільш поширеними порушеннями прав людини на охорону здоров’я в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань є незадовільний стан фіксації тілесних ушкоджень ув’язнених, які прибули в установи, що у свою чергу створює передумови для приховування ознак катувань чи неналежного поводження. Неналежне ведення облікової медичної документації, неповна укомплектованість медичними препаратами, неналежне матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення спецконтингенту тощо.


Також перевірка засвідчила неналежний стан охорони та нагляду за в’язнями під час лікування у спеціальних палатах територіальних медичних закладів (на території області функціонує 13 спецпалат).


За результатами перевірок начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в області, керівникам установ та територіальні органи поліції внесено документи реагування.


Хід виконання вказівок прокуратури та усунення порушень перебуває на контролі обласної прокуратури.

 

кількість переглядів: 1037