Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

Під головуванням виконувача обов’язків керівника Чернівецької обласної прокуратури Вячеслава Чорнея відбулася спільна нарада керівників правоохоронних відомств області

У нараді взяли участь голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, заступник голови Чернівецького апеляційного суду Віталій Марчак, працівники органів Чернівецької обласної прокуратури та представники усіх правоохоронних органів нашого регіону.

 

  

Основним пріоритетом діяльності органів прокуратури залишається координація роботи правоохоронних органів щодо протидії злочинності.


У першому півріччі прокуратурою ініційовано проведення 6-ти координаційних нарад, створено 30 міжвідомчих робочих груп до складу яких входили представники обласної прокуратури та інших правоохоронних органів області з метою забезпечення якісного досудового розслідування на пріоритетних напрямках роботи.

 

 

Як результат, спільними зусиллями усіх органів правопорядку регіону вдалось досягнути певних позитивних результатів щодо зміцнення законності.


Завдяки спільним зусиллям рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення залишається значно нижчим, ніж у державі (40,4; у державі 45,7).


Від 7 до 37% зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств (усі з яких розкриті).


На чверть зменшилась кількість осіб, які вчинили злочини у стані алкогольного сп’яніння. Неповнолітніх, які вступили у конфлікт із законом

 

.

З незаконного обігу вилучено майже 400 тисяч пачок цигарок вартістю більше 17 млн грн та  12,5 тон спирту вартістю понад 3 млн грн.

Припинено діяльність 10 організованих злочинних груп. До суду скеровано 8 кримінальних проваджень вказаної категорії. З них судами розглянуто 3 провадження стосовно 8 осіб, з яких 4 засуджено до реальної міри покарання (позбавлення волі). У всіх розглянутих судами провадженнях підтверджено ознаки організованої злочинності.

Як зазначив виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури, якісним показником спільної роботи правоохоронців стало завершення досудового розслідування в низці актуальних кримінальних проваджень.


Зокрема, щодо посадових осіб НПП «Вижницький» та пов’язаних з ними приватних підприємств, внаслідок злочинної діяльності яких завдані збитки в сфері лісо - та надрокористування на понад 100 млн грн.
- Стосовно суб’єкта господарської діяльності, який в ході слідства відшкодував понад 4 млн грн. збитків завданих ухиленням від сплати податків.
-    Щодо директора приватного товариства причетного до незаконного переміщення партії лісодеревини через державний кордон України.
-    Відносно голови тендерного комітету комунального підприємства, яка сприяла закупівлі за кошти обласного бюджету медобладнання по завищеній ціні на 2,3 млн грн.
-    Щодо кримінального авторитета, який у «Сокирянській виправній колонії (№67)» поширив свій злочинний вплив серед засуджених осіб та у складі ОЗГ організував постачання і збут у колонії наркотичних речовин тощо.

Потребують посиленої уваги правоохоронців злочини у сфері землекористування, в бюджетній сфері та при здійсненні тендерних процедур, протидії корупції, як в органах влади та місцевого самоврядування, так і правоохоронних та контролюючих органів області.


За підсумками наради визначено низку спільних скоординованих заходів.     

 

 

кількість переглядів: 1449