Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Афера на понад 4 млн грн – на Буковині викрито шахраїв, які привласнювали та продавали нерухомість неблагополучних громадян

За версією слідства, 54-річна жінка спільно зі своїм співмешканцем та знайомою незаконно заволоділи нерухомим майном чернівчан, внаслідок чого заподіяли потерпілим шкоду на загальну суму понад 4 млн грн.


Вказані особи підшуковували одиноких, немічних, неблагополучних громадян, входили до них у довіру, переконували у необхідності та вигідності продажу чи обміну їх нерухомого майна. Надалі, потерпілих переселяли в орендоване житло, а отримані від продажу їх майна кошти, учасники злочинної групи розподіляли між собою.


За такою схемою фігуранти заволоділи 6 об’єктами нерухомості у Чернівцях.


Наразі одній особі обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з альтернативою внесення застави в сумі 1,5 млн грн. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу іншим співучасникам.


Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у Чернівецькій області, оперативний супровід – УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1115