Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2021

Прокуратура оскаржила покарання буковинцю – його засуджено до 6 років позбавлення волі за злочин у сфері незаконного обігу наркотиків

За даними слідства, у травні минулого року, патрульні зупинили транспортний засіб під керуванням 24-річного буковинця. Під час огляду  салону автомобіля патрульні виявили у водія 66 згортків з наркотичним засобом  та психотропними речовинами.


Сторона обвинувачення кваліфікувала злочин за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах), однак  суд першої інстанції перекваліфікував дії обвинуваченого на ч. 2 ст. 309 КК України  (незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин без мети збуту) та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі. На підставі ст.ст.75,76 КК України його звільнено від відбування  покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Прокуратура не погодилась з вказаним рішенням та оскаржила його в апеляційному порядку.


Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення, перекваліфікував дії обвинуваченого на ч.2 ст. 307 КК України та призначив остаточне покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, окрім житла.  

 

кількість переглядів: 1041