Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

Незаконне проникнення до приватного володіння особи – до відповідальності притягнуто колишнього посадовця та працівників органу місцевого самоврядування

За даними слідства, у липні 2017 року  Сокирянський міський голова спільно з двома співробітниками міськради та директором комунального підприємства зняли сітку, якою було огороджено приватну земельну ділянку місцевого жителя, та без згоди власника провели огляд вказаної ділянки. Крім того, міський голова та начальник одного з відділів міськради самовільно оглянули господарське приміщення, розташоване  на цій же приватній території.


Обвинувачені вину у скоєному  не визнали та від надання показів відмовились. У судових дебатах заявили, що обстеження ділянки було вимушеним. Намагались знайти джерело забруднення річки Сокирянка. Комісія провела обстеження берегів річки та сусідніх земельних ділянок, що перебувають у власності міської ради.


Потерпілий надав докази, що ділянка, яку оглянули службовці, перебуває у його власності, що засвідчено державним актом про право власності виданим у 2008 році. Згоду на огляд території не давав, присутнім при огляді не був.


Кельменецький районний суд Чернівецької області визнав винними колишнього посадовця та членів комісії у незаконному проникненні до приватного володіння та призначив їм покарання у виді двох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України їх  звільнено від відбування основного покарання з випробуванням терміном на один рік.


Рішення ще не набрало законної сили.

 

кількість переглядів: 2532