Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

За документами реагування прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто 26 співробітників поліції за порушення законодавства при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення

Виявлено факти незаконного адміністративного затримання громадян. В деяких територіальних підрозділах поліції – випадки адміністративного затримання громадян без складення відповідних протоколів, з порушенням огляду та вилучення їх  речей та документів.

Допускались випадки безпідставного застосування до правопорушників фізичної сили та спеціальних засобів.


Зафіксовано факти неналежного виконання уповноваженими особами відділів та відділень поліції постанов про накладення на порушників стягнень у виді адміністративного арешту.


Також, у діяльності органів Нацполіції області виявлено випадки недодержання законодавства щодо роз’яснення затриманим особам їх прав та обов’язків, неповідомлення родичів правопорушників про їх затримання та незабезпечення затриманим права на захист.


Наразі на розгляді керівництва ГУНП в Чернівецькій області перебуває 7 документів прокурорського реагування щодо притягнення до відповідальності співробітників, які допустили вказані порушення.

 

кількість переглядів: 974