Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

Порушення законодавства про працю та невиплата заробітної плати засудженим – прокуратура зареєструвала два кримінальні провадження

Під час перевірки встановлено, що посадові особи державної установи «Сокирянська виправна колонія (№67)» упродовж 2020-2021 років порушували права засуджених на працю. Укладали з ними договори цивільно-правового характеру, які містили всі ознаки трудових договорів, таким чином уникали  обліку тривалості робочого часу, ухилялись від надання встановлених гарантій, пільг, компенсацій, доплат засудженим, у тому числі за роботу у нічний час, понаднормово, у святкові та вихідні дні.


За вказаним фактом Дністровською окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).


Також, виявлено що державним підприємством «Підприємство ДКВС України (№ 67)», де працюють засуджені державної установи «Сокирянська виправна колонія (№67)», більше року заробітна плата у повному обсязі їм не виплачувалась. Сума боргу станом на травень цього року сягала понад 200 тисяч гривень.


Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати більш як за один місяць).


Крім того, у діяльності установ виявлені порушення законодавства  щодо охорони та оплати праці, на усунення яких внесено 3 документи прокурорського реагування з вирішенням питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, з вини яких вони допущені.

кількість переглядів: 1052