Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Кожна дитина в Україні має бути захищена від усіх форм злочинів, недбалості, жорстокості та насильства

Так, за процесуального керівництва органів Чернівецької обласної прокуратури з початку 2021 року зареєстровано 24 кримінальних провадження, про кримінальні правопорушення, потерпілими у яких є 29 дітей. З наведеної кількості восьмеро – стали жертвами злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості, четверо  – постраждали у ДТП.


До судів для розгляду скеровано обвинувальні акти у 14 кримінальних провадженнях даної категорії, ще у 10 провадженнях триває досудове розслідування.


На жаль, скрутне економічне становище, важкі соціально-побутові умови, відсутність належного батьківського піклування спонукають дітей самим вчиняти протиправні діяння. За результатами досудового розслідування кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені неповнолітніми або за їх участі, слідчими територіальних підрозділів Нацполіції в області поточного року до суду скеровано 21 обвинувальний акт.


Щоб допомогти дітям повернутись до звичайного життя ювенальні прокурори вживають заходи до залучення підлітків, які вперше вчинили кримінальні проступки чи нетяжкі злочини, до участі у Пілотному проєкті «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», метою якого є максимально раннє виведення неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов’язковим вжиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання потворним кримінальним правопорушенням.

кількість переглядів: 956