Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2021

У Чернівецькій обласній прокуратурі презентовано щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

До заходу було залучено працівників апарату обласної прокуратури та виконуючих обов’язки керівників окружних прокуратур. 

Під час презентації особливу увагу було приділено пріоритетам діяльності Уповноваженого, випадкам порушення прав людини і громадянина у місцях несвободи, а також заходам, які вживалися Уповноваженим з метою відновлення порушених прав.

Висвітлено основні випадки порушення прав і свобод людини і громадянина органами державної влади та місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, а також заходи, які вживалися з метою відновлення порушених прав.
За результатами зустрічі опрацьовано алгоритм взаємодії щодо  проведення одночасних моніторингових візитів та перевірок у місцях несвободи, а також звітування за їх результатами.


Також виокремлено ключові механізми взаємодії між органами обласної прокуратури та регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зокрема в контексті виконання Меморандуму про співпрацю, укладеного між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора.  

 

кількість переглядів: 1180