Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

У минулому році органами Чернівецької обласної прокуратури внесено 170 документів реагування на порушення прав засуджених та ув’язнених

За результатами проведених прокурорських перевірок на вказаному напрямі внесено 170 документів реагування, до відповідальності притягнуто 126 службових осіб піднаглядних установ.

З ініціативи прокурорів із ІТТ звільнено 2 незаконно утримуваних осіб та скасовано 2 акти індивідуальної дії.

Працівниками відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації обласної прокуратури  забезпечено належний нагляд за додержанням законів щодо надання медичної допомоги в установах виконання покарань.

Крім того, не допущено фактів катувань або жорстокого поводження із засудженими. Не було випадків смертей, а також втеч із установ виконання покарань та вчинення в’язнями інших особливо тяжких злочинів. Вживались заходи щодо запобігання поширення серед засуджених (ув’язнених) в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

кількість переглядів: 1184