Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

Чернівецька обласна прокуратура здійснює нагляд за додержанням прав ув’язнених та засуджених на охорону здоров’я

Станом на жовтень 2020 року, фактів катування чи нелюдського поводження із затриманими та взятими під варту особами не виявлено.

Витримано всі засоби безпеки на виробничих об’єктах установ виконання покарань: смертності ув’язнених на виробництві  чи настання інших нещасних випадків з тяжкими наслідками не встановлено.

В умовах діючого карантину та поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, вжито необхідні протиепідемічні заходи, спрямовані на недопущення поширення захворювання серед в’язнів Державних установ «Чернівецький слідчий ізолятор», «Сокирянська виправна колонія № 67» і філії «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях, що розташовані на території Чернівецької області.

Станом на 07.10.2020 серед ув’язнених та засуджених вказаних установ хворих на СОVID-19 немає.

За втручання прокуратури в Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги облаштовано спеціальну кімнату для тримання та лікування ув’язнених.

Забезпечено систематичний обхід приміщень установ виконання покарань, прийом та розгляд скарг ув’язнених та засуджених.

Так, наприкінці вересня, під час обходу в ДУ «Сокирянська виправна колонія (№ 67)» до прокурора звернулось троє засуджених, які повідомили, про те, що стосовно них застосовувались спецзасоби. При цьому за медичною допомогою вони не звертались.

За вказівкою прокурора заявників доставлено до медичної частини для проведення огляду. Стан їх здоров’я задовільний, у двох було виявлено синці. За вказаним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.



Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1344