Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

За смертельний наїзд чоловіка засуджено до позбавлення волі

Так, у листопаді 2019 року житель Кіцманського району, будучи неповнолітнім, після вживання алкогольних напоїв, в нічний час доби, сів за кермо транспортного засобу. Рухаючись дорогою, поза межами населеного пункту с. Гаврилівці Кіцманського району, не впоравшись з керуванням автомобілем, підліток допустив виїзд за межі проїзної частини дороги з подальшим наїздом на дерево. Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди загинула молода жінка – мати трьох малолітніх дітей. Ще двоє пасажирів транспортного засобу, серед яких і неповнолітній, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та підтвердив обставини вчинення ним злочину.

Вироком Кіцманського районного суду підлітка визнано винним у вчиненні інкримінованого йому правопорушення, призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування покарання з дворічним іспитовим строком.

На вказаний вирок суду прокурором подано апеляційну скаргу з підстав необґрунтованого застосування положень ст. 75 Кримінального кодексу України. Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду погодилась із апеляційними доводами прокурора, скасувала вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання і звільнення від його відбування з іспитовим строком та призначила обвинуваченому покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1482