Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2020

Попередження поширення СОVID-19 у місцях несвободи

Проведеними у поточному році перевірками встановлено, що, з метою недопущення занесення і поширення на території вказаних установ COVID-19, в них запроваджено масковий режим, проводиться регулярна дезінфекція та провітрювання приміщень. Проводиться щоденний температурний скринінг безконтактними інфрачервоними термометрами щодо виявлення простудних захворювань серед персоналу СІЗО та виправної колонії, відвідувачів установи, засуджених. Забезпечено роботу інфекційних ізоляторів. Установи в цілому забезпечені засобів індивідуального захисту та антисептичними засобами як за бюджетні кошти, так і за рахунок гуманітарної допомоги.

І якщо у квітні місяці – на початку запровадження карантинних обмежень в Чернівецькому слідчому ізоляторі допущено акцію протесту, обумовлену обставинами дії карантину, то завдяки налагодженій роз’яснювальній роботі серед ув’язнених та персоналу на даний час там забезпечено належний рівень дотримання протиепідемічних вимог. Більше того, ув’язнені долучаються до цієї роботи. Ними виготовлено близько 1500 марлевих захисних масок.

Водночас, реагуючи на недоліки щодо забезпечення медичної частини слідчого ізолятора окремими засобами індивідуального захисту, прокуратурою області внесено вказівку з вимогою усунення цих порушень.

Крім того, враховуючи специфіку перебування осіб у місцях несвободи, вживаються інші заходи щодо недопущення потрапляння туди СОVID-19.

У зв’язку з цим, закликаємо близьких і родичів ув’язнених та засуджених бути обачними і відповідальними при здійсненні побачень чи наданні листів та передач.

Загалом за час карантину гостру респіраторну хворобу СОVID-19 в ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор» було виявлено у 1 співробітника установи та 2 осіб, взятих під варту, які в подальшому одужали. Негативні результати показали повторні ПЛР дослідження щодо вказаних осіб та ПЛР дослідження щодо інших осіб, у яких також були позитивні експрес – тестування. В ДУ «Сокирянська виправна колонія (№67)» на даний час хворіє 2 працівники, які не контактували із засудженими.

Як наслідок, у піднаглядних прокуратурі Чернівецької області установах на даний час відсутні хворі на коронавірус, ГРВІ, пневмонію серед ув’язнених та засуджених. Робота щодо запобігання поширення в місцях несвободи гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, продовжується.

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1251