Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2020

У прокуратурі Чернівецької області підбили підсумки роботи за І півріччя 2020 року

Прокурором області Адріаном Дутковським констатовано, що  в цілому органами прокуратури області забезпечено належне виконання своїх конституційних функцій.

Завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів області вдалося зберегти стійку тенденцію до зниження числа кримінальних правопорушень, зменшення кількості особливо тяжких злочинів та активізувати діяльність правоохоронців щодо виявлення злочинів проти довкілля.

З урахуванням визначених пріоритетів територіальними органами поліції виявлено та скеровано до суду 21 кримінальне провадження про правопорушення при використанні бюджетних коштів.

У сфері земельних правовідносин до суду скеровано 15 кримінальних проваджень, з яких 6 – щодо самовільного захоплення земельних ділянок. Також направлено до суду 28 проваджень у сфері лісокористування. Активізовано діяльність і щодо протидії корупційним правопорушенням, зокрема на 86,9% більше виявлено правопорушень, пов’язаних із хабарництвом.

Досягнуто помітні зрушення у протидії організованій злочинності. До суду скеровано 7 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, вчинених організованими угрупованнями.

Основні зусилля правоохоронних органів були спрямовані на виявлення злочинів, скоєних організованими групами у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, їх аналогів та прекурсорів, а також злочинів у кредитно-фінансовій сфері.
Посилено вплив прокуратури на стан законності у кримінальному судочинстві. Рівень апеляційного реагування на незаконні судові рішення становить 78 %.

Загалом підвищено ефективність діяльності органів прокуратури щодо представництва інтересів держави в суді. До суду скеровано
56 позовних заяв на 192,4 млн грн, що у 3,7 разів більше, ніж за звітний період минулого року. Судами задоволено позовів на 148,1 млн грн. Реально стягнуто 100,8 млн грн, що становить 86,8%.

Розпочато 13 кримінальних проваджень. За рішеннями судів повернуто 146 га землі вартістю понад 93 млн грн.

Окрім того, керівником прокуратури увагу працівників акцентовано на окремих напрямах прокурорської діяльності, на яких не використано усіх можливостей для підвищення результатів роботи.

Під час детального обговорення ефективності роботи працівників органів прокуратури області, прокурор області виокремив основні напрями, які потребують активізації, зокрема у сфері протидії кримінально-караній корупції серед посадовців органів влади, місцевого самоврядування, контролюючих та правоохоронних органів області, контрабанді, незаконному обігу підакцизних товарів, злочинам у бюджетній, земельній сферах та у сфері охорони надр, додержання конституційних прав громадян.

Одними із важливих напрямів діяльності органів прокуратури області залишаються розгляд звернень, особистий прийом громадян та забезпечення належної реалізації принципу гласності.

Крім того, прокурором області увагу присутніх зосереджено на необхідності забезпечення кожним працівником належного виконання своїх обов’язків, дотримання виконавської та трудової дисципліни, а також на недопущенні фактів недоброчесності.

За результатами наради ухвалено комплекс заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи органів прокуратури області.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1465