Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2020

Верховний суд залишив без змін вирок інспектору з дорожнього нагляду за шахрайство

Встановлено, що в квітні 2017 року інспектор шахрайським шляхом заволодів коштами громадянина, підбуривши його до надання неправомірної вигоди службовим особам за прискорення одержання водійських прав, а також надання 6000 гривень неправомірної вигоди за непритягнення до адміністративної відповідальності та повернення транспортного засобу.

Кіцманський районний суд Чернівецької області погодився з доводами прокуратури та засудив правопорушника до 3 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 800 неоподаткованих доходів громадян, що становить 13 600 гривень, та з конфіскацією майна, крім житла.

Ухвалою Чернівецького апеляційного суду скаргу захисника  обвинуваченого залишено без задоволення, вирок суду першої інстанції без змін. У Касаційній скарзі сторона захисту просила скасувати рішення апеляційної та першої інстанції у зв’язку з істотним порушенням кримінального процесуального закону України.

За обгрунтованої позиції публічного обвинувачення – прокуратури Чернівецької області, Верховним судом постановлено рішення щодо залишення Касаційної скарги захисника засудженого без задоволення. Остаточний вирок обвинуваченому - 3 роки позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1460